13.08.2024.

10:54

Foto: informer.rs

Vesti

Ministar Vesić objavio rezultate u svom resoru: Izveštaj o prvih 100 dana rada Ministarstva dostupan svim građanima!

- Ministartsvo na čijem sam čelu i ja kao ministar imamo obavezu da redovno izveštavamo građanke i građane o svom radu. Zato smo objavili posebnu brošuru o radu u prvih 100 dana Vlade koja je svima dostupna na sajtu Ministarstva. Nastavićemo da redovno podnosimo izveštaje. Kako posle šest meseci, tako i posle godinu dana jer oni koji su nam dali poverenje moraju da budu upoznati sa onim što radimo. Transparentnost u radu jedna je od najvažnijih obaveza kako za mene kao ministra, tako i za sve zaposlene u Ministarstvu gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - rekao je ministar Vesić.

Istakao je da je u prvih 100 dana zaista bilo odličnih rezultata, koji su posledica rada u prethodnom periodu, jer infrastrukturalni projekti ne mogu da se završe u kratkom vremenskom roku.

U Izveštaju, koji je dostupan javnosti, na 180 strana, pobrojani su najznačajniji rezultati Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u prvih 100 dana rada Vlade, koji će značajno doprineti daljem ekonomskom razvoju zemlje i unapređenju kvaliteta života građana.

U prvih 100 dana rada završeni su građevinski radovi na brzoj pruzi Novi Sad - Subotica, koja će do kraja godine biti puštena u saobraćaj, a otvorena je i rekonstruisana železnička stanica u Novom Sadu.

Takođe, završeni su radovi na adaptaciji brodske prevodnice u sastavu Hidroelektrane „Đerdap“, dok je nacionalni avio-prevoznik „Er Srbija“ ostvario rekordne rezultate.

- Nismo zaboravili ni one samo naizgled male projekte, koji znače život građanima u mestima u kojima žive. Tako je za prvih 100 dana rada, otvoren most na Velikoj Moravi u selu Vojska, kod Svilajnca, koji nosi ime po velikom resavskom junaku Stevanu Sinđeliću. Između ostalog, rekonstruisan je most preko reke Brevine, na putu Studenica -Rudno, koji znači lakši život za sve ljude na Goliji - istakao je ministar Vesić.

U prvih 100 dana rada, počela je i druga faza projekta  „Čista Srbija“, koja podrazumeva izgradnju nove kanalizacione infrastrukture širom zemlje, a izgrađeni su i novi stanovi za 20 porodica u Valjevu.

Vesić je ukazao i na značajan rast građevinske industrije - u drugom kvartalu ove godine vrednost građevinskih radova, porasla je za 14,9 odsto u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama zabeležen rast od 10,2 odsto, u odnosu na isti period lane. U poređenju sa prvim kvartalom prošle godine, vrednost građevinskih radova porasla je za čak 22% u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama zabeležen rast od 18, 3 odsto.