13.08.2024.

11:48

Foto: Printskrin/Euronews

Vesti

Nikada neće proći bol i tuga zbog dece ubijene u Goraždevcu pre 21 godinu! Premijer Vučević o strašnom zločinu nad Srbima na KiM

- Danas se sa velikom tugom sećamo nevine dece koja su pre 21. godinu stradala u Goraždevcu, u jednom od najstrašnijih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji, za koji ni dan danas niko nije odgovarao. Na našu mladost, na srpsku decu koja su se kupala na reci Bistrici, pucano je automatskim oružjem, rafalnom paljbom. Ubijeno je dvoje, a ranjeno četvoro dece. Kakav monstrum morate biti da ispalite stotinu metaka na decu koja su se kupala? To je vrhunac zločinačke mržnje - napisao je Vučević na svojoj Instagram stranici.

Poručio je da nikada neće proći tuga i bol zbog nasilno ugašenih mladih života.

- Nikada nećemo prestati da zahtevamo kaznu za zločince, svirepe ubice koji su nam oduzeli ono najvrednije što imamo, našu decu, našu budućnost. Srbija neće prestati da tuguje zbog nevino stradalih, ali i da se bori protiv ideologije mržnje i zla. Tražimo istinu i pravdu za sve žrtve masovnih i organizovanih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji - naveo je premijer.

Tog 13. avgusta 2003. godine, dok su se kupali u reci Bistrici, rafalima iz vatrenog oružja, ubijeno je dvoje, a ranjeno četvoro srpske dece - živote su izgubili Pantelija Dakić (12) i Ivan Jovović (19), a teško su ranjeni Marko Bogićević (12), Dragana Srbljak (13), Bogdan Bukumirić (14) i Đorđe Ugrenović (20)