13.08.2024.

14:27

Foto: Masha Bandjur

Vesti

Petrović: Najoštrije osuđujem napad na novinarku Informera Branku Lazić!

Petrovićevo saopštenje prenosimo u celosti.

''Razvitak demokratije jednog društva umnogome zavisi od objektivnih medija kao što je Informer i napad na novinare od strane plaćenih huligana na navodnom ekološkom protesu, instaliranih od stranih službi, Đilasa i Dragana Šolaka predstavlja težak udar na demokratiju, slobodu govora i objektivno izveštavanje.

Ovo nije prvi put da se novinarske ekipe napadaju, videli smo napad i na vlasnika Informera Dragana J. Vučićevića, i u skladu sa tim osuđujemo svaki takav napad. Razjarena rulja koja je predvodila zavedene i izmanipulisane građane pošto nije uspela u nameri prevrata, rušenja ustavnog poretka i nasilog zauzimanja zgrade Predsedništva i Skupštine Republike Srbije, u potpunom haosu su se iživljavali nad jednom damom. Postavlja se pitanje da li ima nekog živog u NUNS-u i svim organizacijama koje se bave zaštitom novinara i žena? Na ovaj način koji su izabrali, a to je ćutanje pokušavaju da legalizuju najteži oblik nasilja - napad na istinu i objektivnost.

Da je kojim slučajem napadnut novinar N1 ili Nove S, Dragan Đilas i ostali plaćenici bi stigli i do Evropskog parlamenta kao što smo imali prilike da vidimo, ovako su svi oni izabrali glasno ćutanje.

Paljenje papira gde piše Informer je poruka šta bi ti ,,borci za demokratiju i promene", ustvari radili kad bi bili vlast i kakvi bi rušitelji i diktatori zaista i bili! Pored fizičkog napada čuli smo od jednog takozvanog vođe da bi u Predsedništvu iskopao grob? Pa se pitam sta je tu ekološki? Politika mržnje od strane đilasovaca i bivšeg DOS-a prema svemu sto je srpsko i prema porodicama političara na žalost prelila se i na građane jer sam i sam dobio uvredu i pominjanje dece od strane ostrašćenog Đilasovca.

Od 2012. godine mnogobrojni projekti su uspešno realizovani, tako da danas imaju sta i da blokiraju jer u njihovo vreme nismo imali ni vozove ni prugu ni moderan aerodrom, pa tako ove instalirane i plaćeničke demonstracije od strane Prištine, Kurtija, Zagreba, Podgorice i bošnjačkog dela Sarajeva su nista drugo nego jeftin pokušaj sloma Srbije i zaustavljanje prosperiteta svih građana i građanki'', piše u saopštenju.