13.08.2024.

15:20

Foto: printscreen instagram/Shutterrstock/lajmi.net

Vesti

Tačijev poslanik veliča šiptarskog teroristu Fatona Hajrizija, sa sahrane poslao jezivu poruku: Svaki Albanac koji ubije policajca u Srbiji imaće moje poštovanje!

Poslanik PDK-a, čiji je osnivač Hašim Tači, bivši politički lider OVK-a i nekadašnji predsednik Kosova, podelio je na svom Fejsbuk profilu slike sa sahrane Hajrizija.

- Danas smo se u Klini i Uletu, u velikoj organizaciji sahrane, zajedno sa hiljadama građana, poslednji put oprostili od Fatona Hajrizija. Faton Hajrizi je prvi Albanac koji odlazi sa Kosova i ubija srpskog policajca na teritoriji Srbije. Do slučaja Fatona Hajrizija na Kosovu su pobijeni svi srpski policajci, vojnici i paravojnici! Počivaj u miru Faton! Saučešće porodici i prijateljima Fatonija - napisao je uz fotografije Hadžiju.

Međutim, tu se nije zaustavio pa je u komentarima na Fejsbuku izneo još skandalozniji stav.

- Policija Srbije je zločinačka i genocidna koja je ubila 1.632 albanske dece, hiljade nedužnih civila na Kosovu, u Bosni i Hrvatskoj, ko god ubije srpskog policajca ima moje poštovanje. Svaki Albanac koji ubije policajca u Srbiji imaće moje poštovanje i poštovanje naroda Kosova, to je dokazano masovnim učešćem na sahrani Fatona Hajrizija - naveo je Hadžiju.

Podsećanja radi, Hajriziji je pre mesec dana bez povoda ubio srpskog policajca Nikolu Krsmanovića u Loznici dok je drugog ranio.