13.08.2024.

16:58

Foto: ATAIMAGES

Vesti

Ovo je dokaz da mržnja i nasilje nad svim što je srpsko nema granica! Dačić: Hadžijuov poziv na ubistvo srpskih policajaca zlokobna pretnja celom srpskom narodu

- Najmonstruoznije veličanje terorizma i ubistva srpskog policajca, od strane Bekima Hadžijua, je samo dokaz da mržnja i nasilje nad svim što je srpsko nema granica. 

Ne mogu da kažem da sam iznenađen pozivom Hadžijua na ubijanje srpskih policajaca, nisam čak iznenađen ni time što je to javno izgovorio. 

Iznenadio bih se jedino ako takva monstruozna izjava ostane bez reakcije međunarodne zajednice i svih njenih relevantnih institucija.

Zbog ove izjave Hadžiju bi morao da bude odmah uhapšen, ali to se neće desiti jer je to zvanična politika Prištine na koju međunarodna zajednica ćuti, a samim tim je odobrava.

Država Srbija je odgovorna, posvećeno vodi politiku mira i stabilnosti i odlučna je u jednom od najvažnijih zadataka svake države, a to je zaštita građana od terorizma i ekstremizma.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, zajedno sa ostalim službama bezbednosti, ne plaše se infantilnih izjava političara amatera nepostojeće države i svom snagom će se suprotstaviti svakom pokušaju terorizma i zaštititi svoje građane, svoju državu i mir i stabilnost naše otadžbine - izjavio je Dačić.