14.08.2024.

09:52

Foto: Printscreen

Vesti

Srbina hapse jer peva, a kukaju zbog nasilnika: Evo zašto Hrvati napadaju Srbiju zbog šolakovaca Bjelića i Ristića

Prema pisanju "Politike", Berić je uhapšen zbog pevanja pesme “Do Dinare niđe ne stajem” u svom automobilu tokom putovanja iz Beograda u Knin, koju je snimio i objavio na društvenim mrežama, a delo za koje je osuđen na 15 dana zatvora je "remećenje javnog reda i mira."

Ono što treba istaći jeste reakcija hrvatskih medija na kršenje javnog reda i mira u Srbiji, dok za pevanje pesme u ličnom vozilu hapse.

Naime, hrvatski mediji danima vode kampanju protiv Srbije jer su privedeni nasilnici koji rade pod komandom tajkuna Dragana Šolaka, Ivan Bjelić i Nikola Ristić, a koji su blokirali puteve, pruge, maltretirali građane i napali novinarku Informera Branku Lazić.

Dok hapse nevine Srbe jer slušaju pesme u svom autu, istovremeno im smeta što su prozapadni aktivisti Ristić i Bjelić osuđeni za delo "remećenje javnog reda i mira" u Srbiji.

Jasno i zbog čega se bune kada se zakon sprovodi u našoj zemlji: žele da tajkuni unište srpsku privredu, da maltretiraju neistomišljenike poput novinarke Lazić koju su polivali pivom i mazali sendvičem. Ipak, nije im u redu da Srbin peva u kolima.

I slep bi video da ovo nema nikakve veze sa pravom i pravdom, već golim interesima. Hrvatskoj nije u interesu da Srbija bude ekonomski jača država, zbog čega se zagrebački krugovi iz petnih žila trude da potkopaju naše uspehe.

A za to im trebaju Bjelić i Ristić, "studenti koji nisu studenti", NVO aktivisti koji su "zabrinuti građani", i ostale floskule koje smo već decenijama gledali i slušali.