14.08.2024.

12:58

Foto: printscreen

Vesti

Ideolog srpske opozicije žali se na Vučića u Milovim medijima i poručuje da mu smetaju: Rezolucija o Jasenovcu, srpska trobojka i bilbordi sa likom Novaka Đokovića

Tom prilikom udario je na Srbiju i njenog predsednika Aleksandra Vučića neosnovano ga optužujući da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore, a odgovarajući na pitanja Milove novinarke, praktično je poručio da mu smeta srpska trobojka, to što je izglasana Rezolucija o Jasenovcu, te su narušeni odnosi na relaciji Hrvatska - Crna Gora, potom što nije Crna Gora jedan od sponzora sramne rezolucije o Srebrenici, kao i to što u toj zemlji postoje bilbordi sa likom najboljeg sportiste svih vremena Novaka Đokovića.

- Ovo je sada jedan novi nivo pritiska i dominacije ili pokušaja dominacije Srbije u Crnoj Gori. To, naravno, da se tiče ne samo građana Crne Gore, na kraju krajeva, glasali su tako, da ova dominacija Srbije postaje vrlo očita i vidljiva, odnosno dominacija Vučića i njegovih oznaka i simbola koji koji ovde po Crnoj Gori zaista mogu da se vide na svakom koraku. To je rezultat i međunarodnih okolnosti, toga da su nekako, pre svega zapadne države, prilično žmurile na ovu vrstu izvoza, hajde da to tako nazovemo, meke moći Vučićeve Srbije prema prema Crnoj Gori. Ali to se može rešiti tako što bi građani Crne Gore sledeći put pazili priliko izbora, to jest da li glasaju za ili protiv onih snaga koje su zapravo lojalne, pre svega Aleksandru Vučiću a ne vlastitoj državi - rekao je.