Autor: Informer.rs

14.08.2024.

16:04

Foto: printscreen

Vesti

BIRN JE PRODUŽENA RUKA BRITANSKE SLUŽBE! Raskrinkana brutalna propaganda: Da li će opozicioni megafoni i dalje da nam sole pamet o objektivnom i profesionalnom novinarstvu?!

Ovo šokantne informacije objavio je portal thegrayzone.com (Siva zona) baveći se jednom od najvećih afera u medijskoj sferi u poslednje vreme.

Informer

Kako navodi ovaj portal, podsećajući da je to ocena Rojtersa, BIRN je produžena ruka britanske spoljne politike i skladu sa tim radi u korist britanskih interesa u ovom regionu, ma koliko pokušavao da se sakrije iza floskula o nezavisnosti, objektivnosti i profesionalnosti.

Da sve bude gore po britanske plaćenike, i u samim njihovim redovima izbio je rat između zaposlenih i regionalne direktorke Milke Domanović.

Informer

Kako navodi Siva zona pozivajući se na podatke iz mejlova do kojih su došli, zaposleni optužuju direktorku za nekopetentnost i loše uprave, a sve je rezultiralo zahtevom EU da im BIRN vrati grant od 300.000 evra zbog malverzacija.

Podsetimo, guvernerka Jorgovanka Tabaković danas je govorila o tome kako stranci preko svojih lobi grupa ruše legitimno izabranu vlast u Srbiji, o čemu opširnije možete čitati u posebnoj vesti.