14.08.2024.

17:42

Foto: Duško Vukajlović

Vesti

Na Kopaoniku otvoren letnji kamp za mlade iz dijaspore! Milićević: Srbi i Srbija su uvek bili jaki onoliko koliko su jedinstveni (FOTO)

- Ovaj kamp je mnogo više od običnog sportskog događaja, ovo je prilika da se okupimo kao jedna velika porodica koja deli iste vrednosti, kulturu i tradiciju. Naši najmlađi, deca iz regiona i dijaspore, i njihovi domaćini iz Raške, zajedno će da provedu vreme, upoznaju se, druže, i stvaraju prijateljstva koja će trajati ceo život. Cilj ovog i svih drugih kampova koje organizujemo širom Srbije upravo jeste da jačamo patriotski duh i osećaj jedinstva kod naše dece i omladine gde god oni živeli. Srbi i Srbija su uvek bili jaki onoliko koliko su jedinstveni, a upravo ovi sportski kampovi jačaju to jedinstvo i patriotizam - rekao je ministar Milićević.

Ministar je naglasio da deci koja dolaze iz dijaspore i regiona on „nikada u Srbiji ne poželi dobrodošlicu, jer ona ovde nisu gosti".

- Svi oni su u Srbiji svoji na svome, i svi oni su ovde kod svoje kuće - istakao je ministar Milićević.

Čast da svečano otvori kamp ministar je prepustio Hristini, devojčici iz Herceg Novog, koja je uspešan sportista i član FK „Obilić" u Igalu.

Kamp na Kopaoniku organizovala je Opština Raška uz finansijsku podršku Kabineta ministra Milićevića.

Realizaciju kampa i sportsku obuku mladih koji su došli iz šest zemalja sprovode veterani legendarne „72. brigade" Vojske Srbije, pod komandom majora Vladice Vrbničanina.

Veterani su ministru uručili svoju značku u znak zahvalnosti za podršku projektima koji jačaju jedinstvo i patriotizam našeg naroda.