15.08.2024.

14:47

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Bulatović o povlačenju Cvetkovića sa protesta: Njegov stav je daleko relevantniji od stavova glumaca, pesnika, televizijskih vedeta i ostalih Đilasovih uposlenika!

- Tema koja je od velikog ekonomskog i razvojnog značaja za našu zemlju, a to je potencijalno rudarenje litijuma u dolini Jadra, postalo je predmet zloupotrebe Đilasa i njegovih besnih pasa, koje je sada ogrnuo u tobož zelenu agendu i ekološki aktivizam. Naravno, kao i sve do sada što je pokušao da zloupotrebi i tema litijuma je u službi samo jednog Đilasovog cilja, a to je nasilno svrgavanje Aleksandra Vučića sa vlasti i obaranje postojećeg državnog poretka. "Marketinški mag", je titula koju su mu dali njegovi mediji, a ja bih rekao obična politička protuva koja koristi specifičnost teme rudarenja i u narodu pokušava da raspali požar nesigurnosti i neznanja. Od Marinike Tepić, koja je preko noći od eksperta za koke iz Morovića postala ekspert za litijum, preko Ćute koji ne zna da li je pošao ili došao, pa do lažnih studenata, koji su zapravo agresivni i instruisani aktivisti, svi su se udružili u sejanju laži o litijumu po Srbiji.

- Međutim, da to nisu nikakvi protesti protiv rudarenja, već samo još jedna u nizu Đilasova cirkuska predstava, uvideli su brojni ljudi, a na čelu tih osvešćenih je i akademik Vladica Cvetković, koji je ujedno i geolog i redovni profesor Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu. Onog časa kada je uvaženi profesor Cvetković javno izneo stav da rudnik litijuma u Jadru ima potencijal, brže-bolje je postao "persona non grata" u Đilasovim medijima. Cvetković se ujedno, kao i jedan od osnivača, povukao i ogradio od kampanje "Proglas"-a, koju aktivno vode protiv iskopavanja litijuma. Važno je naglasiti da je stav akademika Cvetkovića i te kako relevantan, svakako daleko relevantniji od stavova glumaca, pesnika, televizijskih vedeta i ostalih ovakvih i onakvih Đilasovih uposlenika.

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je upravo zbog nepreglednog niza laži i teorija zavere doneo odluku da razgovara sa narodom iz ovog dela Srbije, otvoreno i transparentno, kao što smo imali prilike da vidimo juče u Malom Zvorniku. Ono što Dragan Đilas ne može da potplati i uceni, to je svakako istina koju širi Aleksandar Vučić. Da li će se rudariti litijum ili ne, odlučivaće narod, a Đilas će po ko zna koji put izgubiti i ovu prljavu bitku koju je poveo sa namerom da se na pokvaren način dokopa vlasti.