15.08.2024.

18:34

Foto: printscreen

Vesti

Farbaju grafite na srpskom jeziku! I danas nastavljeni radovi na mostu na Ibru

Radnici albanske nacionalnosti zaposleni u tzv. kosovskom ministarstvu za infrastrukturu prethodnih dana su prekrečili betonske delove mosta sa donje južne strane.

I danas su kao i proteklih dana na glavnom mostu na Ibru prisutna dva vozila italijanskih karabinjera sa njihovim vojnicima dok su mostom kao i proteklih dana prelazili pešaci.

Inače, i danas se oko mosta nalaze novinarske ekipe kako bi saznale informacije oko mogućeg otvaranja mosta koji je od 1999. godine u nekoliko navrata bio otvaran za saobraćaj ali je 2014. godine posle brojnih icnidenata i upada Albanaca iz južnog dela grada most zatvoren postavljanjem Parka mira koji su postavili građani iz severnog dela grada.

Na ovom mostu koji spaja gradska jezgra južnog albanskog i severnog dela grada od dolaska međunarodne zajednice zabeleženo je više od hiljadu icidenata odnosno upada Albanaca iz južnog dela grada i napada na Srbe u severnoj Mitrovici od kojih su 126 bili oružani pri čemu je ubijeno dvoje Srba i više njih ranjeno.