Autor: Informer.rs

18.08.2024.

13:33

Foto: Informer

Vesti

(FOTO) VUČIĆ ISPUNIO OBEĆANJE! Asfaltira se put u selu kod Ljubovije, meštani zahvalni predsedniku!

Oko 150 meštana, među njima i Dragan Petrović koji se obratio predsedniku rečima da njima put znači više od života, iznenadili su se kada su radnici i mašine već sutradan počeli radove.

- Dočekali smo putare ne verujući svojim očima. Hvala predsedniku. Asfaltiraće se 12 kilometara makadamskog puta i to do centra sela. Inače, ovaj put prolazi niz kanjon reke Ljubovide i najbliža je veza sa Ljubovijom u jednom i Valjevom u drugom pravcu. Nikada ovde nije bilo asfalta, ja sam u 42 godini dočekao da imamo pravi put - kaže Petrović.

Informer

Iako blizu Valjevu i Ljuboviji, gorštaci iz Orovićke planine bez asfalta su "odsečeni od sveta", a putem koji se sada asfaltira mladi su odlazili u jednom pravcu - bez povratka.

- Bez asfalta, selo bi nam ostalo pusto.  I ja imam troje dece koja su otišla u Valjevo u školu, a sa njima i moja majka. Željan sam ih, a ne mogu da zaključam kuću i napustim imanje jer supruga i ja radimo u poljoprivredi - dodao je Petrović.

Informer

Novi put biće širine 5,5 metara i najviše će značiti vrednim poljoprivrednicima koji će ubuduce svoje proizvode lakše prodavati na pijacama. 

- Do sad smo se mučili po makadamu i rupama. Kad nosimo maline u hladnjaču koja je udaljena svega 20 kilometara putovali smo sat  vremena i usput pola se prospe. Po asfaltiranom putu stizaćemo za 15-20 minuta, a i kupci stoke i ostalog što proizvedmo lakše će do nas da dolaze - priča zadovoljno Petrović.

Posle asfalta meštani Orovićke planine, koja se nalazi u netaknutoj prirodi na 400 metara nadmorske visine,  priželjkuju i signal mobilne telefonije i internet.