Autor: Informer.rs

18.08.2024.

16:27

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Milica Đurđević Stamenkovski: Teroristi nemaju veru i naciju, pozdravljam odlučnu borbu bezbednosnih snaga u suzbijanju radikalnog islamističkog terorizma

"Sledbenici ovih ekstremističkih ideja kontinuirano ugrožavaju sigurnost Bošnjaka i Srba na području Raške oblasti, a sudeći prema njihovim poslednjim aktivnostima, i u čitavoj zemlji.

Ovakvi pojedinci imaju za cilj da veštački izazovu konflikte, podgreju netrpeljivost i otvore, ne samo bošnjačko-srpske, već pre svega sukobe među samim Bošnjacima, kako bi u pukotinama izazvanih podela, za tuđi račun, širili ekstremizam, netrpeljivost i mržnju.

Radikalni islamistički teroristi nemaju nikakvo pravo da sebe proglašavaju zastupnicima Bošnjaka i muslimana u Srbiji. Teroristi nemaju veru i naciju. Zato je važno, za mir i stabilnost čitave države i društva, da se u korenu saseče svaki vid ekstremizma koji može dovesti do stradanja i gubitka života građana.

Bezbednosne službe i srpska policija poslale su jasnu poruku da Srbija neće tolerisati terorizam, niti bilo koji oblik širenja verske, rasne i nacionalne netrpeljivosti", stoji u saopštenju.