19.08.2024.

14:24

Foto: profimedia

Vesti

Dokle ide ludilo tajkuna i njegovih glasila?! Ovo je dokaz da je glavni cilj Šolakovih medija zastrašivanje građana i izazivanje panike! (FOTO)

Tako je bilo i ovog puta kada je opoziciona Nova S, koja se nalazi u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, prenela vest koja za cilj ima zastrašivanje građana, a koja glasi "Analiza profesora Radonjića koja treba sve da nas zabrine: Zašto Srbiju izvesno čeka apokaliptični scenario u slučaju rudarenja litijuma".

Informer

Ključna stvar kod ove vesti, čiji je glavni zadatak izazivanje panike, jeste da je autor teksta Ognjen Radonjić, sa titulom profesora Filozofskog fakulteta!

Izvorno je tekst objavljen u tajkunskom nedeljniku "Radar", ali ga je Nova brže-bolje prenela, kako bi se što pre proširila laž o "apokalištičnom scenariju", o kom nema govora!

Informer

 

Dakle, potpisnik teksta Radonjić niti se bavi životnom sredinom, ni rudarstvom, ni ekonomijom, nego je profesor Filozofskog fakulteta koji nema baš nikakvih dodirnih tačaka sa geologijum, litijumom, rudatstvom.

I dok su opoziciji i njihovim medijima puna usta o tome kako su objektivni, iznose isključivo činjenice i imaju relevantne sagovornike, iz priloženog se vidi upravo suprotno!

Ono čime se bave ne može se nazvati novinarstvom, jer za njih je istina misaona činjenica, laži glavni alat, a zastrašivanje ljudi i širenje panike ključni cilj što se i vidi na prvi pogled.