20.08.2024.

07:23

Foto: Reuters

Vesti

Kurti više ne preza ni od čega! Terorista spreman i silom da zauzme sever Kosova i Metohije, javno zapretio svim Srbima!

Kurti je javno zapretio svim Srbima i rekao da će otvaranje mosta preko reke Ibar biti obavljeno u najkraćem mogućem roku i da je ta odluka u interesu svih građana.

- Učinićemo to što je pre moguće, ali nećemo iznenaditi naše evropske i američke prijatelje s jedne strane, ali s druge strane, nećemo dozvoliti da se ovo pitanje odugovlači u nedogled - rekao je Kurti u intervjuu za Glas Amerike.

Kurti je istakao da Priština sluša sve savete međunarodnih partnera i da koordinacija sa njima nikada nije bila na višem nivou.

- Uveren sam da ćemo imati i vladavinu prava i slobodu kretanja na jednoj strani i mir i bezbednost. Otvaranje mosta preko reke Ibar nije usmerena protiv bilo koga. To je za srpsku zajednicu, za Albance, za Srbe, Bošnjake i sve manjine poput Turaka, Egipćana, Aškalija i Roma. Evropa je srušila sve zidove, mi smo u Evropi i moramo da otvorimo i ovaj most - zaključio je Kurti.

Kurti je ovog meseca rekao zapadnim ambasadorima da se most "mora otvoriti".

Kurtijev predlog da se most otvori za saobraćaj su kritikovale Sjedinjene Američke Države, mirovne snage KFOR-a i predstavnici srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.