20.08.2024.

11:52

Foto: informer.rs

Vesti

Srbi su uvek bili jaki onoliko koliko su jedinstveni! Milićević sa Zogovićem i Kneževićem o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori (FOTO)

Ministar Milićević je sa dvojicom istaknutih srpskih političara u Crnoj Gori razgovarao o položaju našeg naroda u ovoj susednoj državi, kao i o mehanizmima saradnje sa matičnom državom.

Ministar je istakao da je dobro što srpski narod konačno ima svoje predstavnike u izvršnoj vlasti Crne Gore, i naglasio da je uveren da će to doprineti kako boljem položaju našeg naroda u ovoj susednoj državi, tako i građenju mostova i čvršćih veza između Srbije i Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da „Srbi moraju biti jedinstveni gde god živeli“.

- Srbi su uvek bili jaki onoliko koliko su jedinstveni. To jedinstvo se ne odnosi samo na nas koji živimo u Srbiji, već na sve naše sunarodnike gde god oni živeli. I zato je veoma važno da vi u Crnoj Gori budete jedinstveni i složni u odbrani srpskih nacionalnih i državnih interesa, istakao je ministar Milićević.

Informer

 

Zogovića i Kneževića ministar je pozvao da učestvuju na velikom okupljanju Srba iz dijaspore i regiona koje će se pod sloganom „Jedinstvo i snaga –  Srbija“ održati 31. avgusta i 1. septembra u Domu Narodne skupštine u Beogradu.

Upoznao ih je i sa učešćem mališana iz Crne Gore u tematskim letnjim kampovima čiju je organizaciju Kabinet ministra Milićevića ove godine finansirao u 17 gradova i opština širom Srbije. Razgovarano je i o podršci matične države srpskim organizacijama i udruženjima u Crnoj Gori.

Informer

 

Kabinet ministra Milićevića na nedavno završenom konkursu dodelio je sredstva za ukupno 11 srpskih organizacija iz Crne Gore. Knežević i Zogović poklonili su ministru sliku manastira Ostrog, jedne od najvećih pravoslavnih svetinja koja okuplja i ujedinjuje vernike iz svih srpskih krajeva.