20.08.2024.

12:40

Foto: printscreen

Vesti

Ovo mesto je simbol ljubavi, zajedništva i poštovanja! Predsednik Vučić u poslastičarnici "Pelivan" nakon strašnih pretnji i uvreda (VIDEO)

"Poslastičarnica Pelivan deo je naše zajedničke baštine, ne samo Beograda, već i cele Srbije. Ovo mesto je simbol ljubavi, zajedništva i poštovanja koje traje više od jednog i po veka", napisao je predsednik i dodao:

"Kao predsednik Republike Srbije, želim da pošaljem jasnu poruku da pretnjama koje su prethodnih dana upućene vlasnicima, nema mesta u našem društvu. Srbija je zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost. Naš zadatak je da čuvamo i branimo našu zajedničku prošlost i budućnost", napisao je predsednik Vučić. 

Nadležni organi preduzeli su sve potrebne mere kako bi zaštitili porodicu koja vodi poslastičarnicu Pelivan i obezbedili da se ovakvi incidenti ne ponove, poručio je predsednik i podsetio je da je ovo zemlja u kojoj svi građani treba da osećaju sigurnost i pripadnost i to je nešto što ćemo čvrsto braniti.

Podsetimo, najstarija poslastičarnicna na Balkanu - beogradski Pelivan - našao se na meti besprizornih pretnji i uvreda zbog čega su vlasnici rešili da slučaj prijave policiji.