Autor: Informer.rs

20.08.2024.

14:34

Foto: Ata images

Vesti

SITNI POLITIČKI VAĆAROS! Opozicija provalila da Đilas pokušava politički da vaskrsne, oduvali ga na keca!

Gostujući na tajkunskoj Novoj S, o čemu je Informer već pisao, Đilas je rekao da će, ako ikada ponovo dođe na vlast, doneti dva zakona o rudarstvu - jedan bi podrazumevao zabranu izvoza ruda, a drugi praktično nacionalizaciju imovine stranih kompanija, koje ne poštuju srpske zakone i procedure.

Ovi njegovi predlozi naišli su na šokantne odgovore njegovih saboraca - dok ga je jedni totalno ignorišu, drugi se otvoreno ne slažu.

U izjavi za tajkunski portal pod kontrolom opozicije i Dragana Šolaka, Radomir Lazović podsetio je da se Đilas na početku zalagao za eksploataciju litijuma u Jadru.

- Optimizam je činjenica da je velika većina građana protiv ovih projekata, pa su tako i oni koji su u početku zastupali ideju da je litijum razvojna šansa Srbije, poput Dragana Đilasa, danas na liniji da ove projekte ne bi trebalo sprovoditi - rekao je Lazović.

Informer

Sa druge strane, Pavle Grbović kaže da nije siguran koliko je održivo rešenje zakonskih zabrana izvoza sirovina i kakve bi to posledice proizvelo.

- U današnje vreme su uvoz i izvoz sirovina veoma značajni, ali sigurno ne treba da bude glavna privredna aktivnost. Zbog toga država pre svega mora da uspostavi povoljne uslove poslovanja sa jedne strane, ali i da se postavi kao strogi čuvar svojih resursa, svojih građana i svojih zakona - bilo da je reč o zaštiti životne sredine, prava radnika ili pravnog poretka u celini - naveo je Grbović.

Informer