20.08.2024.

16:28

Foto: ATAIMAGES

Vesti

Nemački list i mediji iz Sarajeva, Prištine i Zagreba udruženi - Podržavaju proteste lažnih ekologa i pumpaju kampanju protiv Vučića! (FOTO)

Dovoljno je pročitati naručeni tekst TAZ-a i analizu islamističkog portala istraga, pa će svima biti jasno da na sceni nije nikakva briga za životnu sredinu, već je na delu rušenje ekonomskog jačanja Srbije, jer ako je Srbija koju Vučić vodi ekonomski jaka, onda će i Vučićeva nezaivsna i slobodarska politika biti još nezavisnija, a to lažni ekolozi Đilas, Ćuta i ostala kompanija žele da spreče po svaku cenu. Upravo ovakvim potezima Đilas, Ćuta i svi drugi lažni ekolozi ruše Srbiju, za račun Sarajeva, Podgorice, Zagreba i Pristine!

Informer

 

Inače, autor teksta u TAZ-u je 2023 između ostalog ovo izjavio:

- Plan naslednika Miloševićeve velike Srbije iz 1990-ih je ‘srpski svet’ predsednika Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i, u prvom redu, Aleksandra Vulina koji je još 2021. rekao: “Vidim ‘srpski svet’ kao politički i državni prostor… svi Srbi moraju živeti u njegovim granicama”.

Zvuči poznato ako se podsetite na nedavnu istoriju, odnosno na godinu 1986. i Memorandum SANU koji je nacrt Miloševićeve vizije velike Srbije, a čiji su deo bili Vučić, Vulin i Dačić. Kada to znate, neverovatno je da je Stejt Department SAD-a izdvojio Beograd i Vučića kao “faktore stabilnosti” na Balkanu. Nesporno je da je Beograd “faktor nestabilnosti” Balkana nekih 35 godina.

Odluka Vašingtona da uspostavi srpskog oficira za vezu u Stejt Departmentu i stalni istupi o poverenju u Vučića i njegovu vlast mogu se tumačiti kao prvoaprilske šale, ali to sada izgleda da je “nova realnost”. Velikani poput Medlin Olbrajt i Ričarda Holbruka bili bi šokirani da znaju kakvu politiku njihovi naslednici vode na Balkanu. Izdaja glavnih saveznika u Bosni i Hercegovini i na Kosovu je kratkovidna politika, a trenutna politika SAD-a da umiruje će završiti u ćorsokaku.”