Autor: Informer.rs

21.08.2024.

11:38

Foto: printscreen

Vesti

SRBIJA JE BOLESNIK! Ustaško-islamistička hajka na Vučića ne posustaje: Hrvatski novinar u akciji brutalnog blaćenja Beograda!

Crnogorski portal Analitika, ideološki naslednici crnogorskog ustaše Sekule Drljevića, objavili su intervju sa hrvatskim novinarom Vladom Vurušićem koji je dobijeni prostor iskoristio za brutalno blaćenje Srbije i njenog predsednika.

Kao po komandi, ubrzo potom isti tekst je prenela i islamistička Slobodna Bosna, mediji koji svaku priliku i svako opskurnu ličnost koristi kako bi napao Srbe, Srbiju i njene državne funkcionere.

Informer

O intervjuu kojeg bi se postideli i gebelsovski propagandisti, ustaški novinar između ostalog tvrdi i da je Srbija "bolesnik", a predsednik Srbije najveći "remetilački faktor u regionu".

- On sve vreme izigrava stabilnost i mirotvorca, a zapravo je nastavljač memorandumske i Miloševićeve velikosrpske politike iz 90-ih godina 20. veka, sada pod nazivom „srpski svet". Vučić silom želi nastaviti ili reanimirati tu zlokobnu, propalu politiku, koja je izazvala i podstakla ratove bivše Jugoslavije i on je nastavlja, samo u novim okolnostima i oblicima - isijava čistu mržnju Vurušić.

Informer

Uz to, Vurušić ponavlja i mantre o Crnoj Gori kao srpskom protektoratu koji podseća na Belorusiju.

- Vučić sigurno ne želi da Crna Gora, nakon NATO-a, uđe i u EU, pogotovo ne pre Srbije. To je i jedan od glavnih ciljeva beogradske politike i njenih crnogorskih poltrona, čemu svedoči i planski smišljena Rezolucija o Jasenovcu - ponavlja hiljadama puta demantovane mantre Vurušić.