21.08.2024.

14:13

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

POKUŠAJ ATENTATA?! U Sarajevu napadnuto vozilo ministra Nenada Nešića!

Iz Ministarstva su naveli da je vozilo u kojem je bio Nešić napadnuto od strane nepoznatog vozača, koji mu je svojim automobilom presekao put uprkos jasnim upozorenjima i naređenjima ovlašćenih lica.

"Vozač automobila zaletao se prema vozilima u kojima se nalazio ministar Nešić i njegovo obezbeđenje, izlažući sve učesnike u saobraćaju velikom riziku. Nakon što je napadač sprečen u prvom pokušaju, on je iz trake suprotnog smera pokušao da zaustavi vozila ministra Nešića i njegovog obezbeđenja", saopšteno je iz Ministarstva bezbednsti.

Prema ovim informacijama, brzom reakcijom službenih lica ministar Nešić bezbedno je ispraćen na svoje radno mesto, dok su pripadnici policije Kantona Sarajevo pristupili legitimisanju osobe koja je izazvala incident.

"Ministarstvo bezbednosti BiH najoštrije osuđuje ovaj incident i očekuje da nadležni organi hitno istraže slučaj i preduzmu sve neophodne mere kako bi se osigurala bezbjednost ministra, ali i svih građana. Pozivamo nadležne institucije da temeljno ispitaju okolnosti ovog incidenta i da se počinilac adekvatno sankcioniše u skladu sa zakonom", zaključuje se u saopštenju.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je ovaj incident napravio radikalni islamista Hebib Karim.

- Ovo je još nepotvrđena informacija, ali sve ukazuje na to da je Hebib Karim, od oca Sulejmana, napao vozila u kojima su se nalazili ministar Nešić i njegovo obezbeđenje - prenosi naš izvor.