21.08.2024.

17:35

Foto: Foto: Printscreen, Zoran Sinko

Vesti

Nula poštovanja demokratskih principa! E tako se ponaša neko ko je bio predsednik Demokratske stranke (FOTO)

Lazović govori o momentu kada je Đilas u koaliciji preglasan povodom izlaska na junske izbore i da nije mogao da podnese što je bio u manjini, pa je pocepao koaliciju, umesto da prihvati volju većine.

Informer

 

Bilo je teških reči koje su došle iz Stranke slobode i pravde posle vaše odluke da izađete na junske izbore. Marinika Tepić je rekla da je ljuta na vas. Kako danas izgleda vaša komunikacija, ima li uopšte bilo kakve saradnje?

- Te njene izjave shvatio sam kao deo političke igre i provokaciju na koju nisam želeo da odgovorim ni tada, a ne želim ni danas i molim vas da se ne vraćamo na to. Mi smo zaista dobro sarađivali, pa i oko stvari oko kojih se ne slažemo jer je ZLF poštovao svaku odluku većine u koaliciji. Čim je došlo do situacije da su oni u manjini i da treba da se prilagode većinskom stavu, došlo je do pucanja. Nažalost, to govori i da u opoziciji ima onih koji treba da uče o demokratiji. Uostalom, pogubnost ove usiljene odluke da negde bojkotuju, negde izlaze na izbore videla se u rezultatu, jer smo svi zajedno izgubili - kazao je Lazović.