Autor: Informer.rs

21.08.2024.

18:01

Foto: printscreen

Vesti

SAZNAJEMO! Evo ko stoji iza lažnog naloga "Pelivana" sa kojeg je vređan predsednik Srbije

Predsednik Vučić je takođe tom prilikom uputio jasnu poruku da za pretnje koje su upućene vlasnicima „Pelivana“ nema mesta u našem društvu, te da je Srbija zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost, uz napomenu da su nadležni organi preduzeli sve potrebne mere kako bi zaštitili vlasnike ove poslastičarnice i osigurali da se takvi incidenti ne ponove.

Nakon toga, sa lažnog naloga „Pelivan Beograd“ na društvenoj mreži „H“ (nekadašnji „Tviter“) plasirana je dezinformacija da su vlasnici ove poslastičarnice navodno bili pod velikim pritiskom da prime predsednika Vučića, te da im nije bio cilj politizacija navedene situacije i da je srpski predsednik to „iskoristio“, uz iznošenje gnusne uvrede na njegov račun.

Kako smo saznali iz pouzdanih izvora, ovaj nalog postoji od 2009. godine, a u trenutku objavljivanja pomenute dezinformacije i uvrede vođen je kao lični nalog crnogorskog državljanina Nikole Čelebića zvanog „Prijeki“ iz Podgorice.

Kako se da videti iz njegovih objava na društvenim mrežama, Čelebić preferira hedonistički način života, te se na objavljenim fotografijama može videti na luksuznim turističkim destinacijama, prilikom konzumacije skupocenih vina, a primetno je i da koristi lulu za duvan. Pri tome, samo na osnovu letimičnog pregleda lažnog naloga „Pelivan Beograd“ evidentno je da se radi o patološkom lažovu i internet zlostavljaču, protiv koga je navodno u prethodnom periodu podneta i krivična prijava Upravi policije u Podgorici, a zbog pretnji upućenih posredstvom njegovog drugog lažnog naloga na društvenoj mreži „H“, pod nazivom „Riga od Fere“.