21.08.2024.

21:46

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Identitet i svi najnoviji detalji o napadaču koji je pokušao da ubije Nenada Nešića izazivanjem saobraćajne nesreće!

Aktivan u sportu džudo, koji koristi za širenje ekstremnih ideologija. Njegov tada maloletni sin Mustafa je 2016. godine, nakon pobede u džudo meču, prerezao grkljan prema reprezentaciji Srbije, zbog čega ih je džudo savez diskvalifikovao sa takmičenja i izrekao zabranu, koju je sud ukinuo u Sarajevo.

Zatim je u drugostepenom postupku sud presudio u njegovu korist. Odnosi se na čoveka sklonog agresivnom ponašanju. Džudo sport se koristi za dovođenje džudista iz Tadžikistana, Uzbekistana i Azerbejdžana u kamp. Prema nezvaničnim informacijama, napadač je Karim Hebib, pripadnik AID Muslimanske braće, vehabija.

Indikativna je brzina kojom je Kantonalno tužilaštvo utvrdilo da nema elemenata krivičnog djela, jer nije bilo vremena za preduzimanje istražnih radnji. Takođe, podrugljiva izjava federalnog ministra Rame Isaka izgleda da je deo sinhronizovane akcije koja pokušava da dotični incident prikaže kao nevažan.

Jasno je da na osnovu profila ličnosti napadača ne možemo olako odbaciti sve scenarije i motive, a federalni ministar i kantonalno tužilaštvo su to učinili u slučaju napada na štićenu osobu koja je pod stalnim pretnjama, u ovom slučaju ministar bezbednosti BiH.