22.08.2024.

09:05

Foto: Informer

Vesti

Hrvati teška srca priznali: Vučić je u ovom trenutku najvažniji političar u Evropi!

Znamo da Hrvati ne vole ni Srbiju, ni Vučića i znamo da je jedino čega se pribojavaju snažna, moćna, ekonomski nezavisna Srbija!

Upravo zato ovaj tekst iz Jutarnjeg lista, čije delove prenosimo, je najveći kompliment politici našeg predsednika i naše države.

U tekstu u Jutarnjem autor je hteo da upozori EU i USA da Srbija pod vođstvom Vučića postaje sve snažnija i da je zbog toga takva snažna i moćna Srbija nepoznanica i opasnost za ceo region. Što ne čudi da nas Hrvati vide kao opasnost.

Informer

 

Ali kada se zanemare lični utisci i strahovi hrvatskog autora, već samo pročitaju činjenice koje su poređane, jasno je da je ceo region svestan moći, snage i svakog procvata koji je Srbija doživela za vreme Vučića.

U tekstu autor ističe Vučićeve lične veze u Rusiji, Kini, Evropi i Americi, navodi kako svi svetski mediji bruje o Vučiću i usponu Srbije, te i Vučićevoj vrhunski izbalansiranoj spoljnoj politici, na čemu mu svi najviše i zavide.

Primera radi autor kaže: "Dok Vučić peče ćevape s liderima Evropske Unije na vrata mu stiže poklon od jednog od najvažnijih Putinovih ljudi Ramzana Kadirova".

Autor ističe da Vučić i Srbija imaju najveći regionalni uticaj od vremena Jugoslavije, ali da je Vučić "nadmasio i Tita, jer Vučić je uspeo da izgradi dobre odnose i sa Grčkom i sa Albanijom"!

Autor zaključuje da je Vučić jedini lider u Evropi koji je imao hrabrosti i snage da ne uvede sankcije Putinu, ali se bez obzira na to izborio da Srbija dobije izuzetno važnu manifestaciju EXPO 2027.

Autor tekst završava porukom koju iz hrvatskog ugla naravno razumemo, da se vratimo na početak teksta gde smo to već pomenuli. Autor, naime, kaže da lideri EU i USA moraju biti jako oprezni s Vučićem, jer je Vučić dao Srbiji snagu i moć koja može biti nekontrolisana i opasna.

Jasno je da bi svi da kontrolišu Vučića i Srbiju, ali, dok je Vučića, Srbiju će samo narod moći da kontroliše, zaključili bismo mi.