23.08.2024.

10:28

Foto: printscreen

Vesti

Premijer Vučević o dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju u Bačkoj Palanci: Neke stvari se mogu lakše rešiti kada postoji volja

- Predstavnici te organizacije, roditelji sa decom sa smetnjama u razvoju ne mogu da sakriju svoje emocije, to nije za njih samo tehnički sastanak.Kao Vlada smo sa predstavnicima opštine Bačka Palanka i predstavnicima roditelja dogovorili konkretne stvari i rokove, govorim o objektu koji treba da bude dnevni boravak za tu decu – kada završe školski dan da imaju dalje aktivnosti sa stručnim licima, da tu provode kvalitetno vreme i očekujem da će objekat biti završen u rokovima koje smo dogovorili. Do tada će imati privremeni smeštaj u Gerontološkom centru i to je prihvatljivo za roditelje. Tako ćemo izaći iz neke situacije u kojoj nije trebalo ni da se nađemo. Mislim da neke stvari mogu bolje da se rešavaju, nisu to nerešive stvari, nažalost, izlečenje te dece je teška misija i posao i ja ne znam kako je tim roditeljima, ali ih razumem kakvu muku imaju - naveo je Vučević i dodao da ima empatiju i da ima odgovornost prema njima.

On je naglasio i da je vodio Grad Novi Sad deset godina, da se bavio sličnim stvarima te da takve stvari mogu da se reše, samo je putanje volje i razumevanja.

- Oni koji su birani moraju da imaju veći prag tolerancije. Nekad bude teških reči, nekad ljudi nisu objektivni, ali to vas ne opravdava da se isključite iz nekih procesa. Kad razgovarate sa ljudima to je uvek lekovito. Imao sam teške razgovore sa poljoprivrednicima, iako nije moj resor, ali sam se uključio da pomognem. Posle svakog tog sastanka nisu svi zadovoljni, ali se smanji tenzija i budemo bliži nečemu konkretnom. Vrlo sam zahvalan roditeljima iz Bačke Palanke koji su došli i razgovorali, sasuli neke stvari u lice i to je dobro. Ja sam rekao da ne mogu da vratim vreme unazad, nemam vremensku mašinu i onu su sami rekli da problem postoji od 1996, i da je tada urađeno, bilo i nam svima lakše, ali hajde da završimo do kraja 2024. i u 2025. da počne da radi taj objekat - naveo je Vučević.