24.08.2024.

17:31

Foto: Shutterstock/printscreen

Vesti

EKSKLUZIVNI SNIMAK! Zbog ustaša proveo dve godine u zatvoru, a sad će biti izručen Srbiji - Cvetić poručio samo jedno: Živela Srbija!

Nedavno su nadležni organi Republike Grčke doneli odluku da se dozvoli izručenje Republici Srbiji Jovana Cvetića, čime su izašli u susret zahtevu Srbije.

Informer je došao do ekskluzivnog snimka Jovana Cvetića koji prikazuje njegovu radost nakon što je saznao da će biti pušten iz zatvora.

- Krenuo sam za Srbiju, i uskoro ću biti u Srbiji. Zahvaljujem se svim ljudima koji su u ovoj teškoj situaciji pomogli meni i mojoj porodici. Hvala vam u moje ime i u ime moje porodice. Živela Srbija! - rekao je Cvetić.

Podsetimo, pre dve godine grčka policija privela je 59-godišnjeg Jovana Cvetića za kojim je bila raspisana hrvatska poternica zbog navodnih ratnih zločina koji su počinjeni 1991. godine. Jovan je uhapšen naočigled svoje supruge i ćerke.

Porodica Cvetić je tada krenula na letovanje u Grčku, sa samo 100 evra u džepu, a glavni razlog njihovog "odmora" jeste bilo zdravstveno stanje njihove ćerke koja je asmatičar. 

Nakon brutalnog hapšenja Jovana Cvetića, njegova supruga kontaktirala je kapetana Dragana u nadi da će joj pomoći da njena porodica izađe iz nedaće u kojoj se našla.

Informer

 

Kapetan Dragan prihvatio je slučaj, i odmah reagovao, a prilikom jednog gostovanja istakao je da porodica Cvetić živi skromno i da su podigli kredit kako bi izbavili Jovana iz zatvora.

-  Oni su izbegli, Ceca je iza sebe ostavila svoju porodicu i domovinu, a mnogi su joj zamerili zato što se udala za četnika. Jovan je naporno radio, digli su kredit da bi kupili kuću i to skromnu kuću. Zajedno sa ćerkicom su odlučili da odu na more, da bi se njigova ćerka Valentina okupala u moru. I onda Valentininog oca u 3 ujutru hapse, i ona se nije okupala u moru! I to ga hapse u našoj bratskoj Grčkoj. Ne postoji institucija koja će da brani takve ljude. Za Jovana je učinjeno više nego i za jednog uhapšenog Srbina do sada. Nismo očekivali da Grci hapse Srbe po hrvatskim poternicama! Kod nas ne postoji ni kancelarija ni službenik koji je odgovoran za Jovana Cvetića, tako da je njegova supruga pozvala mene - rekao je tada kapetan Dragan.