Autor: Informer.rs

24.08.2024.

20:05

Foto: D.Vukajlović

Vesti

Hrvatska policija zabranila Milićeviću ulazak u Jasenovac, ministar im sada poručio: Vratiću se već u oktobru!

Ministar Milićević tada je boravio u radnoj poseti Srbima u okolini Novske. Nakon završenih sastanaka sa predstavnicima Srba iz lokalnog kulturno-umetničkog društva i seoskih mesnih zajednica, sa saradnicima se uputio ka spomen-parku u Jasenovcu, kako bi odao poštu Srbima ubijenim u zloglasnom logoru NDH, međutim, policijski službenik, koji se nije predstavio, naredio je da kombi sa ministrom i njegovim saradnicima odmah napusti Jasenovac.

Sada, nakon toliko vremena, ministar je kratko i jasno za Informer poručio da će se vratiti i lično odati počast žrtvama. 

- Ja nisam imao nikakvu lošu nameru, vi to znate. Otišao sam u mesnu zajednicu Paklenice da razgovaram sa našim ljudima. Dogovorio sve ono što možemo da im pomognemo. Oni su me zamolili da odemo do Jasenovca, što sam ja vrlo rado prihvatio. Nisam želeo kamere, niti bilo kakvu bombastičnu medijsku najavu, za mene je to čin poštovanja srpskih žrtava. Želeo sam samo da položim cveće i zapalim sveću. Nisu mi dozvolili. Zahvalio sam se i otišao, ali vratiću se. Rekli su u jednom momentu da će oni položiti cveće umesto mene. Ne mislim ništa negativno, ali to cveće ću položiti ja. A evo me već u oktobru ponovo u Paklenicama - jasan je bio ministar.