25.08.2024.

12:04

Foto: Printscreen

Vesti

Predsednik Srbije sa advokatom Berićem: Dobrodošli u Srbiju i hvala vam!

Predsednik Vučić primio je Berića u zgradi Predsedništva nakon što je juče pušten iz hrvatskog zatvora posle 15 dana.

- Dobrodošli u svoju Srbiju i hvala vam. Ono što je za mene neverovatno je da to što ste vi pevali u svom automobilu i zbog toga su vas sproveli sudiji za prekršaje na prelazu Bajakovo. Šta vam je rekla sudija? - upitao je Vučić. 

Advokat Nemanja Berić odgovorio je predsedniku Srbije da mrzi Srbe i da je sve znala šta se dešava u Čikagu i oko tzv. Kosova.

- Iz tog kraja odakle ste, koje su bile pesme? Četničke. I zbog tog stiha u kojem se ništa ne pominje vas su uhapsili - istakao je Vučić i dodao:

- Razgovaro sam sa vašom suprugom, ona je bila uplakana, bila je vrlo uznemirena. Ja sam je smirivao - istakao je Vučić i na to je advokat Berić dodao:

- Da jeste, rekla mi je supruga da ste je smirivali - rekao je Berić. 

- Ovo je i vama na nauk, ređe da idete u očevinu. Sa suprugom vi i ja da idemo na koncert Bajog Malog Knindže. Ako bude bilo mesta negde u zadnjem nekom redu da budemo. Na njegovim koncertima nema mesta i samo se stoji - rekao je Vučić i dodao:

- Danilo je mnogo emotivniji od svih, i od Milice, Vukan je jop mali, ali je Danilo najemotivnije dete - priznao je predesednik Srbije. 

- Spremni smo da pomognemo i mi smo kao država tu za vas. Kroz osmeh samo, znam koliko je teško bilo. Dobili smo sve informacije i kada ste potpisali da vas nisu maltertirali oni su vas udarali - rekao je Vučić.

- Sa advokatom Nemanjom Berićem, Srbinom kojeg su hrvatske vlasti uhapsile samo zato što je Srbin. Nećete verovati, proveo je 15 dana u hrvatskom kazamatu samo zato što je u svom automobilu pevao pesmu Baje Malog Knindže. Neretko nam govore o evropskim standardima u vladavini prava, a ja se nadam da ovakve "standarde" nikada nećemo dostići. Obećao sam Nemanji i njegovoj supruzi Jani da ćemo na neki od sledećih koncerata Baje Malog Knindže zajedno da odemo. Znate već, zbog vladavine prava! - napisao je predsednik na zvaničnom instagram nalogu.

Podsećamo, beogradski advo­kat Ne­ma­nja Be­rić uhap­šen je 10. avgusta u Hr­vat­skoj na gra­nič­nom pre­la­zu Ba­ja­ko­vo i spro­ve­den su­di­ji za pre­kr­ša­je u Ši­be­ni­ku, ko­ji ga je osu­dio na 15 da­na za­tvo­ra, a ustaše su ga kinjile i maltretirale u zatvoru. Raz­log za hapšenje je bio taj što je Be­rić na svom Fej­sbuk na­lo­gu sni­mao se­be dok vo­zi i pe­va pa­tri­ot­ske pe­sme.