26.08.2024.

11:50

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Petković razmontirao Ponoša: Lako je ovom Šolakovom Srbinu iz centra Beograda da udara po našem narodu sa Kosova i Metohije!

Saopštenje Petra Petkovića prenosimo u celosti:

- Sramna je zamena teza, količina bezočnih napada na sopstveni narod na Kosovu i Metohiji, Srpsku pravoslavnu crkvu i koketiranje i podilaženje interesima Aljbina Kurtija koje besramno sprovodi NATO general Zdravko Ponoš. Nema sumnje da za to dobija aplauze jedino u Prištini i na Šolakovim televizijama, jer ga je narod davno prozreo.

Lako je ovom Šolakovom Srbinu iz centra Beograda da udara po našem narodu sa Kosova i Metohije koji se svakoga dana nalazi na udaru Kurtijevog terora i bori se za goli opstanak upravo zbog politike izdaje nacionalnih interesa koju je sistematski, više od decenije sprovodio bivši režim čiji je Ponoš bio ponosni deo. 

Svaku njegovu izjavu oko Kosova i Metohije imenom i prezimenom bi potpisao Aljbin Kurti i to je sve što naš narod treba da zna o onome koji je rasformirao legendarni Prištinski korpus i bio suačesnik u ukidanju slavnih brigada Vojske Srbije koje je sveo na nivo bataljona kako bi se dodvorio zapadnim interesima, a naš narod ostavio na cedilu i bez zaštite. Neka se obrati svom opozicionom saborcu Borku Stefanoviću da ga upita zašto je potpisao sedam štetnih sporazuma po interese Srba i zašto je priznao i u sporazume uveo pojam „RKS“ i time otvorio Pandorinu kutiju za Srbe u južnoj pokrajini?

Za razliku od njega koji ne sme da pomene Kurtija, niti broj incidenata i napada na Srbe, koji ne sme da kaže da je Kurti glavni izvor problema već za njegova zlodela optužuje Beograd, naša država se na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem lavovski bori da u nemogućim uslovima obezbedi više stotina radnih mesta za naš narod sa KiM, svim raspoloživim diplomatskim i ekonomskim merama bori se da sačuva naš narod na prostoru pokrajine i ne dozvoli nove Oluje i Pogrome koje je Ponoš nemo posmatrao - poručio je Petković.