26.08.2024.

13:39

Foto: Ministarstvo odbrane

Vesti

Ministar Gašić prisustvovao početku infrastrukturnih radova u kasarni "Dedinje"

Današnjoj aktivnosti prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Mile Jelić, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović i vršilac dužnosti pomoćnika ministra za infrastrukturu i usluge standarda Boriša Roljić.

Informer

 

Komandant Garde pukovnik Željko Furundžić predstavio je ministru odbrane projekat rekonstrukcije objekta površine oko 12.500 kvadrata, oštećenog tokom NATO agresije 1999. godine, a čija je delimična rekonstrukcija bila od 2003. do 2007. godine.

Tom prilikom, Ministar Gašić istakao je da je infrastruktura jedna od važnih oblasti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije koje su definisane kao prioritetne, uz opremanje najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom.

Informer

 

- Uz snažnu podršku našeg državnog rukovodstva, predsednika Vučića i Vlade Srbije, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nastaviće i dalje da stvaraju što bolje uslove za život i rad naših pripadnika. Nastavićemo da ulažemo u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih objekata, da opremamo i jačamo našu vojsku, jer samo jaka vojska garant je bezbednosti svih nas i garant jake i bezbrižne Srbije - rekao je ministar Gašić.

On je naglasio da će rekonstruisani objekat pružiti odlične mogućnosti za život i rad pripadnika Garde.