Autor: Informer.rs

26.08.2024.

19:17

Foto: Printskrin video/ap/reuters

Vesti

Asanž, Snouden i Durov uhapšeni zbog slobode izražavanja! Vučić: Sve je postalo obrnuto, stvari se menjaju u skladu sa njihovim interesima

Predsednik vučić je rekao da su istovremeno, kada se govori o slobodi izražavanja i okupljanja, došlo do hapšenja Asanža i Snoudena. Pomenuo je i hapšenje osnivača Telegrama Pavela Durova.

- Nisu oni rođeni u Kini. Interesantan je i Pavel Durov, negde 2018. godine kada su u Rusiji krenuli u blagi pravni progon. Tog dana kada je sve krenulo, 26. organizacija sa Zapada je potpisali zahtev ruskoj državi da ne krše slobode. Prošlo je samo pet godina ili šest, pa je potpuno normalno da ga uhapse, da traže gašenje Telegrama u zapadnom svetu. Sve je postalo obrnuto, stvari se menjaju u skladu sa njihovim interesima - kaže predsednik.

Dodaje da je otkad je postao predsednik bilo demonstracija, i da nikada nije bilo razbijanja okupljanja.

- Ni kada su blokirali puteve, ma niko ih nije dirao. Istovremeno, u svim zapadnim zemljama bi Boga ubili u njima. Po 700 i 800 uhapšenih, od Holandije preko Nemačke. Sećate se kako su nosili Gretu Tunberg ispred nekog rudnika. Digli je njih četvorica, ajde mala marš odavde. Pričate o slobodi okupljanja, a mi smo 2008. godine kada smo hteli da demonstriramo, kada smo bili opozicija, ubijen je Ranko Panić, a ja sam pretučen. I svi i dan danas o tome ćute. Sve je obrnuto! Kada dozvolite najveće slobode, vi ste diktator. Što manje sloboda ima, to su vam usta puna istih - rekao je Vučić.