Autor: Informer.rs

26.08.2024.

20:36

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Saša Borojević: Rade na projektu "Preševske doline", nevladine organizacije dobijaju ove godine više od 100 miliona evra

- Ja vidim paralelu između Vučića i Fica i čak je i osećam. Smatram da ova televizija nije cenzurisana i da ću moći sve da kažem. Kada sam prvi put bio ovde, a onda sam dobio gomilu pretnji. Pitali su me koliko sam para dobio? Ja imam pedeset jednu godinu i bio sam jedan od korisnih idiota kada sam rušio Miloševića rekao je Borojević i dodao:

- Tada smo imali Miloševića, a danas imamo Vučića. Tada sam bio toliko ostrašćen da sam sopstveni narod gađao jajima. Bio bih potpuni idiot kada bih ponovo naseo na tu priču. Na žalost tada nisu bile društvene mreže, pa nismo mogli sve da saznamo. 2000. godine došle su okupacione vlasti koje su uništile Srbiju. Mi živimo kao dan mrmota. Nikako da shvatimo u kom krugu trčimo. Prvi dokaz je Ukrajina. U Ukrajini je bilo 26.000 nevladinih organizacija. Jedna od njih je bila USAID. Nevladine organizacje nemaj porez. Svi se vode kao udruženja i nemaju fiskalne kase. Ukrajina je imala isti princip. Inicijativa mladih za ljudska prava radi na projektu Preševske doline. Prvi put kada je onaj Šiptar rekao da će da se ocepi, prvi koji je objavio na svom sajtu bila je Inicijativa mladih za ljudska prava da podrži Šiptare - naglasio je naš sagovornik.

- U 2022. godini 61 milion, a za 2024. očekuje se više od 100 miliona. Plaćaju ih za to da propagiraju da su Srbi genocidni u Srebrenici. Ova televizija je jedina koja je obratila pažnju na nevladine organizacije. Oni su imali sastanak sa stranim ambasadama. Oni moraju da stanu u odbranju njihovu - rekao je Borojević.