27.08.2024.

09:55

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Nešić u Baćevićima: Nećemo dozvoliti lov na Srbe, zaštitićemo našu decu!

Nešićeva jučerašnja poseta je odgovor na nedopustive akte nasilja koji su potresli ovu lokalnu zajednicu i izazvali zabrinutost među srpskim povratnicima. Nešić je poručio da je srpski narod složan i da će braniti svako dete. Poslednji napadi su, kaže, još jedna poruka da Srbima u FBiH nema mesta.

- Mogu doći ovde i biti deset dana, ali se ovo mora sistemski rešiti. Moramo jasno pitati i muslimane i Hrvate da li žele da žive sa nama i da li su Srbi ravnopravan narod u FBiH ili smo i narod na koga je otvoren lov i ovde i u Sarajevu i u Konjicu? Ne prezaju da napadnu i SPC. Nećemo dozvoliti lov na Srbe. Naćemo način da zaštitimo našu decu - poručio je Nešić, prenela je RTRS.

Zamenik predsednika Gradskog veća Mostara Velibor Milivojević rekao je da ohrabruje da su identifikovani svi koji su učestvovali u napadu na srpsku decu i da se nada će prvi put dobiti i adekvatne kazne jer je to pravi put koji bi vratio mir i sigurnost. Milivojević je zahvalio Nešiću i ostalima koji su izrazili podršku svima u Baćevićima i Mostaru. Baćeviće je ranije danas posetio i ministar za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara Sevlid Hurtić, koji je rekao da neko smišljeno diže tenzije.

Na igralištu u ovom naselju više nepoznatih lica napalo je srpsku decu, a igralište i selo obliepljeni su kukastim krstovima, slovom "U" i "HVO", potvrdili su ranije Srni meštani ovog naselja. Deca su napadnuta u četvrtak, 22. avgusta, a meštani tvrde da se kroz selo ranije čula i rafalna pucnjava