Autor: Informer.rs

27.08.2024.

10:57

Foto: Ata images / printscreen

Vesti

"Molim vas kafu sa Vučićem i mlekom!" Brnabićeva rastura hejtere opsednute predsednikom: Evo kako tajkunski mediji plasiraju vesti!

Propagandna glasila tajkuna Dragana Šolaka, u štampanom izdanju kao i na portalu, objavila su monstruoznu laž da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa Anom Brnabić crtaju metu na čelu novinarima koji rade u okviru tajkunske Junajted medije.

Tim povodom oglasila se Brnabićeva na platformi Iks.

- Kakve veze Vučić ima sa videom koji sam ja objavila, osim što je predmet svih vaših vesti i objekat svih vaših frustracija? Evo da napišem, da imate za preki sud o kom sanjate: taj video sam radila sama, na svoju inicijativu, jer mi je dosta da nas sve pravite na budale govoreći da niko nikada nije govorio o ubistvu Vučića. Ništa nisam izvadila iz konteksta, a video je mogao da traje satima koliko materijala ima - navela je predsednica parlamenta i nastavila.

- Pitam vas ponovo - kako ja nekoga targetiram time što ponovim njegove/njene reči? Vi kada kažete - Ana Brnabić je pravila taj i taj video, ja ne kažem „zašto me targetirate", već kažem - jesam, pravila sam zbog toga i toga. Ako se vaših reči stidite, onda promenite narativ. Prva ću to pozdraviti. Ne slažete se politički sa nama? Super! Samo nemojte da pozivate na nasilje, na krv, da pretite Čaušesku scenariom, da žalite zbog toga što nekoga nekada, kada ste imali prilike, niste ubili. A ako već to radite, naše pravo, pa čak i naša obaveza, jeste da na te stvari ukažemo - ističe se u objavi.

- A da se ne slažemo - ne slažemo se. Meni nije normalno da neko, zbog slušanja muzike u svom autu, završi u zatvoru 15 dana u „demokratskoj" državi, članici EU. Vama je to pohvalno, ali samo ako se radi o Srbinu i ako je ta država Hrvatska. Istovremeno vam je skandal kada neko zadrži pevačicu na informativnom razgovoru (da čujemo nešto pametno o litijumu od Severine, pa da uporedimo sa Topalkovim stavovima, da naučimo nešto). Imamo fundamentalno različite stavove skoro o svemu. To je sve OK. Pozivi na nasilje - nisu. Pozivi na ubistvo - nisu. To sam rekla, i nastaviću to da govorim - dodala je Brnabićeva.

Na kraju, ona je poručila tajkunskim medijima da ne moraju baš za sve Vučića da krive.

- Ne mora baš da vam bude u svakoj vesti! Šta ti je opterećenost... Tačno zamišljam neku od Šolakovih redakcija:

„Molim vas, jednu kafu sa Vučićem i mlekom".
„Dajte mi ovde jednu koka-kolu sa Vučićem i limunom".
'Ajmo vest: „Zastoj na autoputu je danas napravio vozač koji je u detinjstvu išao u školu sa čovekom čija tetka zna Vučićevog kuma!"
„Saznajemo - Vučić naredio da se ne diraju crne mačke koje nam svakodnevno prelaze put."
„Skandal! Vučić nosi potkušulju koja košta 2.090 dinara!"
„Vučiću kosa sve više seda samo da bi nas nervirao!"
Vučić, Vučić, Vučić, Vučić....čić....vu....ić....uč.... Dragane, jel dosta? Ne. Još!