28.08.2024.

16:22

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Bulatović: Đilasovoj opoziciji smeta Vučić i sve ono što je on uradio za Srbiju i naš narod, što oni ne bi postigli hiljadama godina - Gledajte i učite!

- Opoziciona borba po kojoj sam skoro pune tri decenije bio prepoznatljiv, okončala se onog trenutka kada sam shvatio da je ista ta opozicija na čelu sa Draganom Đilasom i Marinikom Tepić, koje na žalost lično vrlo dobro poznajem, najveći protivnici srpskih interesa. Oni koji danas sebe nazivaju opozicijom, nisu ništa drugo do ostaci tajkunskog režima koji je uništavao Srbiju do 2012. godine. Tačno, promenio sam svoje političke stavove jer nikada nisam bio i nikada neću da budem opozicija svojoj državi i svom narodu. Bez premišljanja sam uputio podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, za koga sam shvatio da je iskreni patriota i jedini političar i državnik sposoban da Srbiju provede neozleđenu kroz ovaj izazovan period. Što se tiče projekta „Jadar“ i iskopavanja rude litijuma, potpuno sam uveren da će rukovodstvo na čelu sa Aleksandrom Vučićem doneti najbolju odluku i da će se tom prilikom strogo voditi računa o zaštiti zdravlja ljudi, životne sredine i prirodnih blaga naše zemlje - naglasio je Bulatović.

- Kampanja koju je Dragan Đilas poveo protiv mene u pokušaju da isprlja moj patriotizam i jasnu podršku koju sam uputio predsedniku Vučiću, samo je jedan bedan pokušaj propalog trgovca medijskim prostorom, za kojim se vuku afere i profit „težak“ 619 miliona evra. Njegova politička uzdanica, najbliža saradnica i miljenica, Marinika Tepić, jasno je dokazala da je najveći neprijatelj srpskih interesa, a to sam obelodanio tako što sam je raskrinkao u pokušaju da kroz namerno izmišljenu aferu „Morović“, kompromituje Vojsku Srbije, svesno iznoseći laž da se na tom vojnom dobru uzgaja marihuana. To je ono što narod mora da zna. Borba će biti neprestana, ali borba za jačanje Srbije. Pristojna Srbija, koju predvodi Aleksandar Vučić, nije Srbija koja će da podlegne procesu „ustašizacije“ što bi voleli naši brojni protivnici. Srbija ima svoj identitet, snagu, jasan evropski put i prijatelje na sve četiri strane sveta, u šta se ceo svet uverio nakon nedavne posete kineskog predsednika Si Đipinga, nemačkog kancelara Šolca, ali i sutrašnje posete francuskog predsednika Makrona, što je od ogromnog značaja i jasna potvrda pozicije naše zemlje. Svi oni koji danas pokušavaju da je ruše i slabe su oni, koji poput Đilasa, nemaju više nikakav politički značaj i uticaj i oni koji su, a da toga nisu svesni, odavno već završili na političkom smetlištu - zaključio je Bulatović.