29.08.2024.

09:17

Foto: printscreen

Vesti

Poseta Makrona je pokazatelj da je Srbija postala veoma značajna zemlja!

"Takve stvari se ne dešavaju ni mnogo većim, ekonomski jačim državama a to pokazuje da je Srbija uz predsednika Aleksandra Vučića i njegovu viziju razvoja i napretka zemlje, postala ne samo apsolutno najznačajnija zemlja, ne samo na Zapadnom Balkanu, već i u jugoistočnoj Evropi, kao i jedna od najznačajnijih zemalja na evropskom kontinentu pa i šire", istakla je ona za TV Pink.
Brnabić je dodala je da su nam sada posete važnih lidera, za razliku od ranije, postale svakodnevica, pa više i obraćamo pažnju na to.

Ocenila je, međutim, da neki u zemlji o tome nemaju pozitivno mišljenje i gledaju na to kao na nešto nebitno, pa kako je navela govore da je tema Makronove posete odlaganje nuklearnog otpada, što prema njenim rečima nije tačno, jer, istakla je, to je suprotno i našim i evropskim i francuskim zakonima.

"Dežurni kritizeri, kada nam dolazi kineski predsednik Si Đinping, kažu da se udaljavamo od evropskog puta a kada dolazi nemački kancelar Olaf Šolc kažu da je to poniženje za Srbiju", navodi Brnabić, upitavši te kritizere "kako je sad to poniženje za Srbiju, a nije dokaz da smo na evropskom putu i da to nije naše približavanje Evropskoj uniji".

Informer

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostiće danas u Beogradu francuskog predsednika Emanuela Makrona, a tokom posete očekuje se da će se dalje produbiti bilateralni odnosi Srbije i Francuske i saradnja u više oblasti.

Makron će, pored Beograda, sutra, drugog dana posete, posetiti i Novi Sad. Francuski predsednik u Srbiju dolazi na poziv predsednika Aleksandra Vučića, a kako je rečeno Tanjugu, dijalog i saradnja između Francuske i Srbije su nastavili da jačaju, što je još jednom pokazala zvanična poseta predsednika Vučića Francuskoj u aprilu 2024.

Detaljan plan i program posete, saznajte ovde.