29.08.2024.

19:18

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vesti

Sjajne vesti! Vlada Srbije predložila dvocifreno povećanje plata prosvetarima od 1. januara

Time bi se, naglasio je Vučević, značajno približilo cilju da početna plata u prosveti bude izjednačena sa prosečnom platom u Republici Srbiji, što je jedan od zahteva sindikata, navodi se u saopštenju Vlada Srbije.

On je zahvalio sindikatima na otvorenom i iskrenom razgovoru, ističući da je važno da se razgovara o svim problemima, a u najboljem interesu zaposlenih.

Vlada Republike Srbije, prema njegovim rečima, ima potpuno razumevanje za stavove zaposlenih, prema kojima se odnosi sa punim poštovanjem.

Na sastanku, kome su prisustvovale i ministarke prosvete i pravde, Slavica Đukić Dejanović i Maja Popović, dogovoreno je da se razgovori nastave za dve nedelje.

Ministarka Popović je navela da će u oktobru početi javna rasprava o izmanama Krivičnog zakonika koje predviđaju uvođenje krivičnih dela napada na lica zaposlena u obrazovnim i zdravstvenim ustanovama.

Kako je dodao premijer Vučević, izmene Krivičnog zakonika trebalo bi da budu usvojene u Narodnoj skupštini Republike Srbije do kraja godine.