29.08.2024.

20:16

Foto: Printskrin

Vesti

Jeftini trikovi ili opasne namere?! Šta to javnosti poručuje Bojan Simišić iz "Eko straže"?

Prenaglašavajući sopstveni značaj u organizovanju tog skupa, Simišić je poručio da je prinuđen da se do samog događaja povuče iz javnosti, insinuirajući potom da to čini iz straha da bi mu mogla biti ugrožena bezbednost od strane vlasti.

Iako je ove zlonamerne tvrdnje izneo na prilično smušen i nemušt način, evidentno je da se iza njih krije neka dublja namera.

Informer

 

Postavlja se pitanje, da li je Simišićev cilj da ubere neke jevtine poene i učvrsti položaj među organizatorima protesta? Ili je reč o daleko podmuklijem i opasnijem scenariju, baš onakvom kakav je potreban beomajdanovcima u danima kada je energija protesta gotovo potpuno izgubljena. 

Da li se zbog toga Simišić sa svojim saradnicima, po već mnogo puta viđenoj matrici organizatora obojenih revolucija, sprema da inscenira navodni napad čija bi on bio „žrtva“, čime bi pokušao da izazove snažne reakcije onog dela opozicije, NVO, medija i stranaca koji stoje iza protesta, kako bi se dao kiseonik i nova snaga beomajdanovcima. U svakom slučaju, Simišićevo zamešateljstvo je razobličeno, i o tome treba na vreme informisati javnost, kako bi njegovi zlokobni planovi ostali bez ikakvog efekta.