30.08.2024.

09:55

Foto: Tanjug

Vesti

Srbi i Francuzi su bili i ostali tradicionalni prijatelji! Vučić: Hvala na sve većem nivou investicija u našu zemlju i sve bližoj saradnji!

- Mi, Srbi, smo sa Francuzima bili i ostali tradicionalni prijatelji, mnogo vam hvala što ste došli u Srbiju, zahvalan sam i na sve većem nivou investicija u našu zemlju i sve bližoj saradnji u različitim sferama društvenog života - napisao je Vučić u opisu snimka. 

- Poštovani predsedniče Francuske Republike, dobrodošli još jedanput u Srbiju i veoma sam srećan što imam priliku da vas ugostim u Beogradu. Zahvalio sam predsedniku Makronu na podršci Francuska pružala i za koju sam uveren da će pružati na Evropskom putu našoj zemlji, ali sam zahvalan zbog sve većeg nivoa investicija u našu zemlju, zbog sve bliže saradnje koju imamo u različitim sferama društvenog života. I za ovih 11 sporazuma potpisanih večeras mogli ste da vidite kako kroz sve sfere društvenog života se provlači naša saradnja 

Za nas je velika vest kupovina rafala, ukupna vrednost ugovora je 2,7 milijardi evra, 12 potpuno novih aviona biće u vlasništvu Republike Srbije to je za nas ogromna vest to će doprineti značajnom povećanju operativnih sposobnosti naše armije. 

Mi smo sa predsednikom Makronom razgovarali o svim važnim političkim pitanjima, govorili smo i o miru u Evropi. Mislim da nam je važno da do mira dođemo što pre, iako znam da je reč "mir" danas gotovo zabranjena u mnogim zemljama u svetu. Takođe sam izrazio želju da situacija u regionu, ovde kod nas Zapadnog Balkana, bude potpuno stabilna, da bude potpuno sigurna i verujem da ćemo i po tom pitanju imati značajnu i veliku podršku Francuske. 

Što se tiče EXO 2027 u Srbiji, imaćemo veliku podršku Francuske. Kao što ste videli i od njihovih finansijskih institucija i od Razvojne banke Francuske AFD i na sve načine.

Mi Srbi smo sa Francuzima bili i ostali tradicionalni prijatelji, tako vas doživljavamo i vašu ulogu, gospodine predsedniče, zbog toga što ste uvek pokazivali poštovanje prema našem narodu i prema našim građanima izuzetno cenimo. Još jedanput, dobrodošli i osećajte se u Srbiji kao kod svoje kuće - reko je Vučić.