30.08.2024.

15:50

Foto: Foto: Shutterstock, Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Vučić ispratio Makrona na beogradskom aerodromu! Beskrajno hvala na ovoj poseti i časti koje ste ukazali našoj maloj zemlji!

Nakon obilaska Galerije Matice srpske, predsednik Aleksandar Vučić i predsednik Makron obratili su se na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji u kompaniji "InGrid- Schneider Electric LLC", a potom je srpski predsednik organizovao ručak u čast francuskog kolege.

Prema planu i programu, dva lidera vratila su se u Beograd i u 15.30 počela je ceremonija otkrivanja ploče povodom završetka radova na modernizaciji Aerodroma „Nikola Tesla“, kao i obraćanje dvojice predsednika.

Obraćanje predsednika Vučića

- Pre svega hoću da se zahvalim predsedniku Makronu na tome što je gotovo dva dana proveo u Srbiji, što nije bio samo u Beogradu, već posetio i Novi Sad i Maticu Srpsku. Beogradski aerodrom prvi put u 6 meseci beleži rast broja putnika, da cifra premaši 9 miliona.

Informer

- Beogradski aerodrom je danas potpuno drugačiji, desetostruko moderniji, lepši, sadržajniji, ne bismo to mogli da uradimo bez ogromne investicije, bez udela Francuske, beskrajno im hvala na tome.

- Za naše građane je ovo velika vest. Još jednom predsedniče, dragi prijatelju, beskrajno vam hvala na ovoj poseti. Hvala na poverenju koje ste ukazali Srbiji i gostovanju i časti koje ste ukazali našoj maloj zemlji - podvukao je predsednik.  

Obraćanje Emanuela Makrona

- Aerodrom je danas mnogo veći, dobio je meunarodnu dimenziju. Francuska želi da bude uz vas. Veliko mi je zadovoljstvo što danas mogu da budem pored vas i da vidim sve što ste uradili. Hvala na poverenju koje ste nam ukazali, što ste nam dali ovaj projekat, mi smo vam pokazali šta znamo, naše veštine, hvala na poverenju.

Informer

- Hvala vam na ovoj poseti, Francuska je prijatelj Srbije, i ja lično sam prijatelj Srbije. Imamo razgovore na strateškom nivou u svim sektorima, privrednim i kulturnim. Mislim da smo mogli da unapredimo ovim odnose između Francuske i Srbije i znajte da je Francuska verni prijatelj Srbije - rekao je Makron.

Oko 15. 50 planiran je ispraćaj predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona.