Autor: Informer.rs

30.08.2024.

19:18 >> 19:44

Foto: Kosovo online

Vesti

Srpska lista otkrila detalje upada Kurtijevih bandita: Mi smo pod okupacijom, na svakoj raskrsnici su specijalci sa dugim cevima!

Vanredno obraćanje održava se u sedištu stranke u Kosovskoj Mitroivici.

Podsetimo, specijalci Aljbina Kurtija upali su u bolnički krug KBC u Kosovskoj Mitrovici, kao i u zgradu u Kosovskoj Mitrovici u kojoj se nalazi Pio Fond, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovački upravni okrug i Centar za socijalni rad.

Prvo se obratio predsednik Srpske liste Zlatan Elek. 

- Najgnusniji upad desio se u KBC Mitrovica. Ovoga puta da nema pripadnika Euleksa i Kfora... Danas se jasno videla da Kurti ne želi Srbe na severu KiM, i ovo je još jedan pokušaj etničkog čišćenja Srba. Nije reč ni o kakvim paralelnim institucijama, već o institucijama koje su okosnica za formiranje ZSO! Za etničko čišćenje nije kriv samo Kurti, već i njegovi sagovornici. Ovim gestom priterani smo uza zid - rekao je Elek. 

Potpredsednik Srpske liste Dragiša Milović istakao je da se sever Kosmeta nalazi pod okupacijom. 

- Mi mso građani Srbije pod okupacijom policije, na svakoj raskrsnici su specijalci sa dugim cevima. To je sve sa jednim ciljem da se narod zaplaši, kako bi se odselio. Nalazimo se u svojoj zemlji, na svom imanju, u svojim kućama. Nećemo se seliti. Moramo istrajati da bi naša deca imala perspektivu na ovim prostorima. Ovo se odvija u trenutka kada su najviši službenici za bezbednost sa zapada prisutni - rekao je Dragiša Milović.