Autor: Informer.rs

30.08.2024.

19:59

Foto: Foto: Tanjug/Jovana Kulašević

Vesti

Ministarka Đedović Handanović reagovala na laži Miroslava Aleksića: Stručan je samo za zaustavljanje napretka Srbije

- Povodom izjave predsednika Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslava Aleksića da su građani Trstenika večeras zaustavili mašine koje su krenule da vrše istražne radnje na području naseljenih mesta Veluće i Bučje moram da naglasim da su sprečena istraživanja tehničko-građevinskog kamena, a ne nikla ili zlata, i to kompaniji koja ima važeće dozvole nadležnih institucija.

- Radi se o istraživanju tehničko-građevinskog kamena. Domaća kompanija koja ima istražno pravo je ispunila uslove definisane Zakonom o rudarstvu i geološkim istraživanjima, a dostavili su rešenja o uslovima Zavoda za zaštitu prirode i Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Nadležni organ lokalne samouprave može da da informaciju o eventualnim ograničenjima za izvođenje istraživanja što je u toku. A odobrena prava na istraživanje nikla i kobalta su izdali 2011. godine Aleksić i njegovi koalicioni partneri.

- Za neupućenog Aleksića, ta prava su istekla. Takođe, bez želje da zvučim maliciozno, pitam koja je stručnost gospodina Aleksića i da li je uopšte ima, osim da zaustavlja napredak svoje države. Pa bi tako zaustavio građevinsku industriju, razvoj lokalne industrije, osim ako nije isključivo za njegove lične interese. Tako da – dobar učenik Aleksić nije dobro savladao gladivo pa meša metalične sirovine sa kamenom, i ne zna šta su odobrili kao istražno pravo on i njegovi koalicioni partneri. Zato treba da prestane da širi paniku i lažne vesti, već da se precizno informiše. U današnje vreme za to je dovoljan internet pretraživač - stoji u izjavi Đedović Handanović.