30.08.2024.

21:09

Foto: reuters/informer

Vesti

Na KiM još jedna u nizu teška i neizvesna noć! Vujičić: Da li je današnje divljaštvo još jedno "da" Kurtiju od strane dela međunarodne zajednice?

Navodi se u saopštenju Danijele Vujičić, narodne poslanice i predsednice Odbora za Kosovo i Metohiju, koja navodi da današnje slike još jednog u nizu terora su jasan pokazatelj da okupatori iz Prištine ne žele normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, a ni suživot sa Srbima.

"Da li je današnje divaljštvo jos jedno DA upućeno Aljbinu Kurtiju od strane dela međunarodne zajednice koja ga definitivno podržava i nečinjenjem ohrabruje da nastavi završnu fazu etničkog čišćenja u trenutnom odlaganju opasnih odluka na kojima se nije proslavio, a na čijoj realizaciji je u prethodnom periodu insistirao?

Žile kucavice egzistencije našeg naroda i institucija koje čine osnov ZSO danas su brutalnom upotrebom sile uzurpirane.

U koliko međunarodna zajednica konačno ne savlada onog koji svaki razgovor i dogovor gazi i sprovodi jednostrane i eskalatorne poteze s dalekosežnim posledicama, a sve na štetu srpskog naroda, pokazaće svoju nemoć ili suštinsku nezainteresovanost da sprovode povereni mandat i obaveze proistekle iz svih sporazuma, čiji su garant sami u sprovođenju bezbednosti, očuvanju reda, poštovanju ljudskih prava i sloboda dok na delu nečinjenjem postaju tihi saučesnicici u finalnoj etapi etničkog čišćenja Srba sa KiM. A na Kosovu i Metohiji je još jedna u nizu teška i neizvesna noć za okupirani i obespravljeni srpski narod", navela je Vujičić u svom saopštenju.