30.08.2024.

22:31

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

SRBIJA JE BEZBEDNOSNO-EKONOMSKI ZAMAJAC BALKANA! Bjegović za Informer: U regionu postaju svesni vojnog prosperiteta naše zemlje!

- Glavna vest u regionu je potpisivanje isporuke 12 novih "rafala" Srbiji od istorijske prijateljske Francuske koja je ovim putem pokazala da ima višestruko političko i bezbednosno poverenje prema Srbiji, a koje se ogleda u 12 potpisanih sporazuma koji predstavljaju strateško partnerstvo. Ovo je najveće priznanje za Srbiju kao odanog i sigurnog partnera koji u svim segmentima bileteralnih odnosa drži svoju datu reč, i naravno prvog čoveka Srbije predsednika Vučića koji je otvorio taj put. Na ovaj način Srbija je dokazala da može biti ravnopravni član na putu ka Evropskoj uniji. Siguran sam da će Srbija postati najveći logistički centar za "rafale" u jugoistočnoj Evropi vezano za rezervne delove, opremu i održavanje i da će, s druge strane, predstavljati najveći stub i oslanac miru i stabilnosti celoga Balkana - rekao je Bjegović za Informer. 

Komentarišući komentare iz regiona na nabavku "rafala", Bjegović je istakao da region, bez obzira na prijašnje zlurade izjave regionalnih političara, a sada samo ljubomorne, postaje svestan ekonomskog i vojnog prosperiteta Srbije. 

- U regionu postaju svesni da je Srbiju bolje imati za iskrenog prijatelja kojim će moći ostvariti pravu saradnju i napredak, koji će voditi u bolju i bezbedniju budućnost svih naroda na ovim prostorima.