31.08.2024.

13:25

Foto: printscreen

Vesti

Neću da lažem svoj narod zarad političkih poena! Vučić jasan: Ne vidim smisao Kurtijevog ponašanja osim želje da se isprovocira Srbija

Tom prilikom obratio se javnosti. 

- Imali smo mnogo važnih sastanaka i sinoć i jutros. Česki predsednik će doći u Srbiju, takođe češki premijer, već u novembru, jer imamo važne bilateralne odnose, mnogo čeških investitora. Takođe, imali smo važan sastanak sa Usrulom Fon Derlajen, bilo je priče i o situaciji na Kosovu i Metohiji. Svoje molbe ćemo uputiti Republici Kini povodom rešavanja mnogih problema - rekao je na početku predsednik Vučić.

Potom se osvrnuo i na put Srbije ka Evropskoj Uniji.

- Ne znam da li ćemo stići da razgovaramo sa američkim predstavnikom Sašom Kasanovim, a sada sam verovatno zaboravio neki sastanak koji sam imao da nabrojim, ali sam zadovoljan. Nadam se da ćemo do kraja godine videti napredak Srbije na evropskom putu, ali ne mogu da obećam da ćemo do 2028/29 biti u EU. Ne volim da zarad političkih poena govorim laži svom narodu! - istakao je Vučić.

Kako je naveo, Kosovo i Metohija su bili glavna tema razgovora sa Lajčakom.

- Razgovarao sam sa svima o KiM, a sa gospodinom Lajčakom je to defakto jedina tema. Osudili su ponašanje Kurtija, važno je što KFOR drži svoje pozicije na mostu na Ibru. Ne vidim šta je smisao osim želje da se isprovocira Srbija - rekao je Vučić.