31.08.2024.

17:47

Foto: Printscreen

Vesti

Srbija je oaza medijskih sloboda! Smajlović o naslovu "Danasa": Malo je reći da ne živimo u diktaturi! (VIDEO)

Ona je medijsku scenu u Srbiji uporedila sa onima u drugim zemljama, kao i u Evropskoj uniji.

- Noćas je brazilski sudija zabranio Tviter i trenutno postoje veliki pritisci na slobodu interneta. Vi znate da EU cenzuriše internet mnogo više nego SAD i postoji jedan globalni atak na slobodu interneta. Ja sam bila sad u inostranstvu i mene ljudi tamo pitaju kako da uđu na sajt RT Balkan (Russia Today Balkans) i ja im kažem 'pa probajte taj VPN (alat koji krije IP adresu, lokaciju i identitet korisnika)'.

Ja sam čula za VPN da on omogućava da se uđe na one portale koji su zabranjeni u EU. Međutim, ja sebi mogu da dozvolim da ni ne znam šta je to VPN, ja ne znam kako bih to sebi instalirala zato što, malo je reći da ne živim u diktaturi, ja živim u oazi medijskih sloboda u Srbiji, zato što kod nas nema ovakvih napada kao u Brazilu, nema zabrane ni Telegrama, ni Tvitera, ni medija.

Zapravo, ja kad gledam rat u Ukrajini, meni je malo drago što nismo u EU zato što mogu da pratim taj rat iz više izvora. Tako da, u svetlu ovog planetarnog napada na slobodu interneta, još apsurdnije zvuči ova teza da mi živimo u diktaturi! - rekla je Smajlović.