01.09.2024.

16:13

Foto: Foto: Zoran Sinko

Vesti

Traži se zabrana ulaska u Hrvatsku pevaču Alenu Islamoviću! Zbog zastave Jugoslavije ustaše poludele!

Legendarna jugoslovenska grupa "Bijelo dugme" održala je sinoć koncert u Splitu, u Hrvatskoj, međutim zbog pesme koju je Alen Islamović otpevao na sceni nastao je potpuni haos.

Pesma Bijelog dugmeta "Pljuni, zapjevaj, moja Jugoslavijo", koju je Alen Islamović izveo na koncertu, izazvala je negodovanja u publici, a na sceni se tokom izvođenja pesme na ekranu pojavila zastava Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Informer

 

Udruženje zagrebački dragovoljci "branitelji Vukovara", desničarska i nacionalisticka organizacija, kako pišu hrvatski mediji, predala je zahtev da se Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Oni su, takođe, predali i prijavu Državnom tužilaštvu Republike Hrvatske protiv organizatora i odgovornih osoba za koncert grupe "Bijelo dugme".

Informer

 

Kao razlog su naveli "promovisanje osuđene komunističke ideologije i njenih simbola, te propale tvorevine čije politike su odgovorne za stravične zločine počinjene tokom srpsko-crnogorske i JNA agresije na Hrvatsku".

- Tražimo da se organizatori ovog koncerta kazne skladno pozitivnom zakonodavstvu Republike Hrvatske, a Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj. Promovisati propalu i sada već 34 godine nepostojeću komunističku tvorevinu, te simbol kojim se razarala Hrvatska, kojim su se proterivala i ubijala deca, žene i nemoćni, ne zaslužuje samo javnu osudu nego i zakonsku odgovornost zbog promovisanja nečega čega se svaka poštena osoba srami, a što je osudilo najviše hrvatsko zakonodavno telo Hrvatski sabor i Veće Evrope - navodi se u tekstu koji potpisuje Zorica Gregurić, predsednica Uduženja:

Informer

 

- Komunizam je zločinački režim odgovoran za patnje, masovna mučenja i ubistvo miliona ljudi, a njegov zločinački simbol je krvava petokraka koju su bezočno promovisali i kojom su "častili" publiku usred Splita Alen Islamović i drugovi. Skladno svemu gore navedenom tražimo pokretanje istrage i kažnjavanje svih odgovornih - napisala je Gregurić, prenosi "Dnevnik.hr".

Tagovi: