01.09.2024.

17:09

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Kako smo došli dotle da opozicija služi kao megafon za ponavljanje najekstremnijih stavova Prištine? Jovanov: Neka narod zna

- Čak i da se ostavi po strani infantilno Aleksićevo pisanije i optuživanje predsednika Vučića
 za trenutno stanje na KiM, mora da se postavi pitanje i otvori tema u javnosti o tome što opozicione stranke, mediji, pokreti itd. uvek amnestiraju Kurtija za progon Srba na KiM. 

Ono što je danas u napadu na predsednika Vučića rekao Aleksić, potpuno je suprotno svemu što govore svi drugi, uključujući EU, NATO i SAD! Što je još neverovatnije, takve stvari više ne govore ni svi političari u Prištini. Pa čak ni svi u Kurtijevom najbližem okruženju! Svima je potpuno jasno šta Kurti radi. 

Kako smo onda došli dotle da opozicija u Beogradu služi kao megafon za ponavljanje najekstremnijih stavova Prištine i kako to da baš svaki put kada se Kurti nađe u problemu ruka spasa mu se pruža iz Beograda od Aleksića i njemu sličnih?

Kako interes bilo kog građanina Srbije može biti da za igranje vatrom u cilju  izazivanja sukoba na Balkanu optužuje predsednika Srbije, a ekskulpira onog koga ceo svet vidi kao odgovornog?!

I ne. Nije odgovor da je u pitanju samo slepa mržnja prema predsedniku Vučiću i želja da mu se napakosti, pa makar i ovako. 

Stvari mnogo dublje i zato treba ozbiljnije analizirati simbiozu prištinske vlasti i beogradske opozicije, počev od tokova novca, donatora, NVO pokrovitelja, zajedničkih lobista i slično, pa obavestiti javnost. Neka narod zna - napisao je Jovanović.