02.09.2024.

12:26

Foto: Tanjug

Vesti

Važna poruka predsednika Vučića: Naša je obaveza da budemo uz svoj narod u Republici srpskoj i kada je lepo i kada je teško

Vučić je zahvalio na gostoprimstvu i toplom prijemu u Stanarima i naglasio da mu je uvek najlešpe sa svojim narodom.

- I ako me pitate, imali smo mnogo važnih poseta Beogradu i Srbiji i mnogo važnih odlazaka u posete velikim evropskim i svetskim liderima. A nekako uvek se najbolje i najlepše osećate kada ste sa svojim narodom, kada ste sa svojim ljudima i kada se njima možete da delite i dobro i zlo. Danas delimo nešto dobro i delimo ove divne nove prostorije. Verujem da će biti i još bolje opreme, ali za Stanare zaista nešto što predstavlja visok standard i divno rešenje za šest do osam hiljada ljudi koji ovde u ovom mestu žive - rekao je Vučić.

Naveo je da Srbija samo razmišlja o miru i ekonomskom rastu.

- I mnogo sam srećan što sam danas ovde. Mi nemamo problem sa tim, mi samo razmišljamo o miru, o ekonomskom rastu. Uprkos teškim uslovima, složenim okolnostima Republika Srpska se razvija. Mi ćemo onoliko koliko možemo, u neuporedivo lakšim okolnostima, da pomognemo i pomagaćemo. Ali smo tu i kada je teško i kao što je malopre rečeno, nismo mi prijatelji, pa sada da budemo posebno dobri prijatelji u teškim uslovima i po teškim okolnostima. Mi pripadamo istom narodu, naša je obaveza da budemo uz svoj narod, ne samo kada je lako i lepo, već i kada je teško, i to ćemo da činimo uvek i u budućnosti - naglasio je Vučić.